✨✨ انَّ اللَّهَ مَعَنَا فَأَنْزَلَ اللَّهُ سَکِینَتَهُ عَلَیْهِ وَأَیَّدَهُ بِجُنُودٍ لَمْ تَرَوْهَا (40 - توبه)
⚡️ کسی که از کفار تنش لرزان شود، تقیّه نکرده است.

✅ 3- اگر همسری دارید که کفر در اعتقادات دارد، هرگز بسیاری از کارهای معنوی خود را در پیش او ظاهر نکنید، چون اگر ظاهر کنید و آسیب ببینید خدا تکلیفی برای کمک به شما در این زمان ندارد، باید در نزد او تقیّه کنید.

تقیّه بر سه اصل استوار است:

(الف) سکوت: سعی کنید همسر شما از افکار شما چیزی متوجه نشود، چرا که حضرت حق هم اشتراک‌گذاشتن افکارتان با او را، بر شما ممنوع کرده است. 
✨✨ یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا لَا تَتَّخِذُوا بِطَانَةً مِنْ دُونِکُمْ (118 - آل‌عمران)
⚡️ ای اهل ایمان، از غیر هم‌دینان خود، دوست صمیمی همراز نگیرید.

(ب) حفظ ظاهر: هرگز ظاهر خود را مانند کسانی که مستغرق در عبادت هستند نکنید، چرا که هم احتمال ریا در شما ایجاد می‌شود، هم بارتان سنگین می‌شود و هم انتظارات اطرافیان‌تان از شما فزونی می‌گیرد. نبی مکرم اسلام (ص) می‌فرمایند: مؤمنان راستین، خود را شهره نمی‌سازند و گمنام هستند.

(ج) آدرس غلط بدهید: اگر اعمال و افکار شما آشکار شد، تقیّه کنید و نیت خود را برملا نسازید و بدانید کتمان حقیقت با دروغ‌گفتن متفاوت است. چنانچه در آیه بعدی تقیّه این اجازه را به مؤمن داده است. 
✨✨ قلْ إِنْ تُخْفُوا مَا فِی صُدُورِکُمْ أَوْ تُبْدُوهُ یَعْلَمْهُ اللَّهُ ۗ وَیَعْلَمُ مَا فِی السَّمَاوَاتِ وَمَا فِی الْأَرْضِ ۗ وَاللَّهُ عَلَىٰ کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ (29 - آل‌عمران)
⚡️بگو: اگر آنچه در سینه‌های شماست، پنهان دارید یا آشکار کنید، خدا آن را می‌داند و نیز آنچه را در آسمان‌ها و آنچه را در زمین است می‌داند و خدا بر هر چیز تواناست.
مثال: اگر شب در نماز شبی حالت گریه دست داد و از خوف خدا بود بگویید: گریه می‌کنم خدا خانه بزرگی به ما بدهد، این خانه تنگ و دلگیر است. اگر مجلس عروسی لذت نمی‌برید بگویید از صدای بلند مغزم سوت می‌کشد و سرگیجه می‌گیرم با وسط‌کشیدن بیماری، خود را علاقمند ولی مسلوب‌الاختیار نشان دهید. اگر به مادر خود محبت می‌کنید و ترس از حسادت همسر دارید بگویید از ترس نفرین مادرم به او خدمت می‌کنم که مطمئن شود محبتی در میان نیست و از عواقب عاق‌نشدن بترسد و هزاران آدرس غلطی که یک مؤمن را خدا برای حفظ جانش اجازه داده است مطرح کند. کتمانِ حقیقت، دروغ‌گفتن نیست بلکه پنهان‌کردن حقیقتی است که دوست نداریم کسی بداند و سود و زیان کسی در دانستنِ آن نیست.»
گویند: همیشه راست بگو ولی هر راستی را نگو، زیرا بسیاری از راستگویی‌ها مفسده ایجاد می‌کنند.

پایان


مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها